Vue extérieure de la façade avenue D'Orléans
Vue extérieure de la façade arrière
Vue intérieure de l'aire ouverte de l'unité au rez-de-chaussée
Vue intérieure de la cuisine de l'unité du rez-de-chaussée
Vue intérieure de l'aire ouverte de l'unité au rez-de-chaussée
Vue intérieure du séjour d'une des unités à l'étage
Vue intérieure de la cuisine d'une des unités à l'étage
Rendu extérieur de la façade avenue D'Orléans
Coupe-perspective du projet
Choubox

A surprising transformation of a Rosemont shoebox into a triplex filled with natural light.

Young developers acquire a shoebox in the Rosemont neighbourhood of Montreal. Wishing to extend the existing building into a triplex, they are confronted with new regulations aimed at preserving this type of dwelling. Using our agency, we propose a project that respects the architecture of the building while allowing the optimization of the site.

In order to finalize the permit, the Borough is requesting the production of 3D renderings to better visualize the integration of the building in its current context.

Architecture

L. McComber – architecture vivante

Team

Patrice Lebel, Emmanuelle Dorais, Jérôme Lemieux-Bouchard, Olivier Lord, Laurent McComber

Year

2019

Publications

  • https://www.lechoubox.com/

Location

Rosemont, Montréal

Area

3500pc