En concentrant les équipements sur le mur central, l’architecte a libéré un îlot long et étroit trônant au centre de ce nouveau séjour.
En concentrant les équipements sur le mur central, l’architecte a libéré un îlot long et étroit trônant au centre de ce nouveau séjour.
En concentrant les équipements sur le mur central, l’architecte a libéré un îlot long et étroit trônant au centre de ce nouveau séjour.
Le projet s'illustre par sa multitude de rangements intégrés.
Bordé d’un mur d’armoire cintrant deux grandes fenêtres, un comptoir de bois se retourne pour former deux postes de travail conviviaux.
Détails de la matérialité et des assemblages.
Vue de la cuisine avant les travaux de transformation proposé par L.McComber
Longue vue

The ground floor of a duplex in Rosemont is remodeled to free some more space.

A small bedroom in the centre of the space was sacrificed to extend the cramped kitchen in this less than 1000-square-foot ground-floor dwelling. By concentrating the equipment along the central wall, the architect liberated a long narrow island right in the centre of this renewed living space. Bordered by a wall of cupboards framing two large windows, a wooden counter can be turned over to create two user-friendly workstations. This white kitchen, in the heart of the dwelling, offers a breathtaking long-view perspective of the garden.

Architecture

L. McComber – architecture vivante

Équipe

Éric Enghal, Laurent McComber

Construction

AK Nova

Année

2013

Photographie

Steve Montpetit

Location

Rosemont, Montréal