Multi-unit

MileEndeur  |  

Residential building with four dwellings enclosed between two lots on Fairmount Avenue.



Built up directly next to Fairmount Avenue’s sidewalk, the building welcomes residents on its west-facing side, which allows for the site’s most abundant inflow of light. This layout lights up the building’s main façade, whose three window bands flood each living area with natural light. Each dwelling has its own outdoor space. The main floor opens directly onto a yard encircled by a small brick wall. The second floor enjoys a fantastic view of Boulevard St-Laurent from their large loggia, while the 3rd floor dwellings have a spectacular view of the city from each of their mezzanine’s terraces.

Architecture |  L. McComber ltée

Team  |  Jean-Philipe Bellemare, Laurent McComber

Construction  |  Nicora

Publication  |  Archi branchés - february 2015


Location  |  Mile-End, Montréal

Year  |  2012

Photography  |  Steve Montpetit