Vue du comptoir
Vue de l'alcôve des amoureux.
Vue du grand passe-plat linéaire et du bar.
Vue du restaurant ultra compact et chaleureux de la chic rue Saint-Viateur.
Vue du grand passe-plat linéaire.
Subtilité des détails avec la finition en laiton brut.
Vue de la cuisine.
Vue de la cuisine.
Vue des grandes banquettes communautaires en vitrine,
En façade, une enseigne en saillie faite de laiton massif découpé numériquement donne le ton
Logo de l'ensigne en laiton.
En façade, une enseigne en saillie faite de laiton massif découpé numériquement donne le ton.
Vue du restaurant au début des travaux.
Vue de la façade avant l'aménagement.
Le chantier.
Plan
Crudessence paradis!

A new branch of the vegan restaurant opens on Saint-Viateur Street in the Mile-End.

What better way to pair living ingredients than with living materials! Solid ash and raw brass make up the palette of this ultra-compact and welcoming restaurant on trendy Saint Viateur Street. Measuring just 650 square feet, the space features 24 seats, a shop and a large kitchen. This is an amazing feat abounding in architectural ingenuity: community tables inside the bay windows, an intimate nook on the shop side, a recessed dessert display and a long linear pass through. The storefront boasts a digitally cut, projecting sign made from solid brass that sets the tone, and the suspended letters “c r u d e s s e n c e” over the entrance invite passers by to experience paradise!

Architecture

L. McComber – architecture vivante

Équipe

Olivier Lord, Laurent McComber

Construction

Frédéric Tassé

Année

2014

Photographie

Steve Montpetit

Location

Mile-End, Montréal