La proposition dans son contexte.
Rendu extérieur.
Rendu intérieur.
Ambiance extérieure
Axonométrie éclatée.
Coupes et élévations
Plans.
Plan d'implantation.
Rendu intérieur.
Maison de la nature

Architectural competition for La Maison de la nature et de l’environnement on Saint-Pierre & Miquelon islands, a French territory off Newfoundland’s coast.

Built in collaboration with the Parisian firm Encore Heureux, the building acts as a response to the island’s environmental constraints and rural context. Its simple and emblematic geometry makes it modest and welcoming. The project is developing into a three-level promenade that gravitates around the exhibition space. The house’s gables open onto a lavish view of the public square to the north and, to the south, onto a closed, educational garden whose walls protect the vegetation from spray drifts. The promenade culminates on the summit of the building in the form of a covered lookout that offers to visitors a view of the horizon, the port, as well as nature and its environment.

Architecture

Encore Heureux & L. McComber

Équipe

Nicola Delon, Julien Chopin, Laurent McComber

Année

2011

Photographie

3D Encore Heureux

Location

Saint-Pierre-et-Miquelon

• Distinction

International architectural competition, finalist 2011