Transformation

Filons  |  

A single-family home from the 1950s gets a facelift in Ville-Mont-Royal



When a young couple took possession of the home, it was like stepping back in time to the 1950s. They wanted to give the house a facelift without altering its character. The kitchen was opened up onto the garden and living room. The tight space was maximized with a centre island serving as the main work surface, surrounded by wall-to-wall cabinets. The counters, the kitchen island, the sideboard separating the dining room from the kitchen, and the bathroom walls all feature white Carrara marble with its timeless light grey veining, tying everything together. The restored original red oak floor is also picked up in the triangular pattern accentuating the kitchen area. Say goodbye to the 1950s!

Architecture |  L. McComber ltée

Team  |  David Grenier – Olivier Lord, Philip Staszewski, Laurent McComber

Construction  |  AK Nova

Publication  |  La Presse – december 2016


Location  |  Ville Mont-Royal, Montréal

Year  |  2016

Superficie  |  1100 sf

Photography  |  Raphaël Thibodeau