Vue de la mezzanine
Vues de la mezzanine
Vue du garde-corps découpé numériquement
À la mezzanine, le plancher de verre translucide laisse passer la lumière vers le rez-de-chaussée
Détails du garde-corps découpé numériquement.
Pendant les travaux
Pendant les travaux
La Corbeille

A mezzanine-desk is built in a loft bordering the Lachine Canal in Montreal.

In this narrow loft bordering the Lachine Canal, sitting the mezzanine above the corridor created a surprising viewpoint onto the living room. The working area is supported by a steel blade structure braced with recovered oak doors. A laser-cut Russian plywood balustrade frames the mezzanine, suggestive of an opera hall loggia.

Architecture

L. McComber – architecture vivante

Équipe

Olivier Lajeunesse-Travers, Laurent McComber

Construction

L. McComber

Année

2008

Photographie

Steve Montpetit

Location

Canal Lachine, Montréal