Vue du module démontable
Vue du loft
Vue du module démontable
Détail de l'escalier
Détail de l'éclairage
Détail d'assemblage
Photo de chantier
Photo de chantier
Shoshin dojo

A brand new aikido dojo transforms an industrial loft in Montreal’s Mile-End.

In order to maximize the practice area, compact locker-rooms and small washrooms are built at the entrance. Locating these spaces half-way up from the existing floor clears enough room underneath for an accessible yet concealed tatami storage. The locker-room is hidden by a translucent partition, used as a screen for occasional video projections. To facilitate an eventual relocation of the Dojo, the wood structure is entirely dismountable. 

Architecture

L. McComber – architecture vivante

Équipe

Laurent McComber

Construction

Karl Grignon

Année

2006

Publications

Photographie

Laurent McComber

Location

Mile-End, Montréal